Faktúra za elektrinu im narástla päťnásobne. Napokon sa dohodli s majiteľom budovy na ani nie dvojnásobných zálohách.
Šetriť vypínaním spotrebičov sa v plnej prevádzke veľmi nedá, tvrdí Peter TKÁČ, majiteľ bistra a kaviarne Rous v Bratislave v rozhovore pre INDEX.
V rozhovore sa dozviete:
- Ako sa dá prežiť skokové zvýšenie cien energií?
- Prečo reštaurácia prepadne sitom pomoci pre malé podniky?
- Ako sa dá v gastronomickom biznise šetriť energiou?
- Prečo zvyšovali ceny jedla napriek zníženej DPH?
Malým firmám prichádzajú od začiatku roka niekoľkonásobne vyššie zálohové faktúry za elektrinu aj za plyn. Týka sa to aj vás?
Áno, majiteľ budovy, v ktorej mám reštauráciu, nám faktúruje zálohové platby za elektrickú energiu. Vlani sme platili za elektrinu okolo 800 eur mesačne.
Teraz by faktúra bola okolo 4,5 tisíca eur. S majiteľom budovy sme sa zatiaľ dohodli na zníženej cene 1 400 eur mesačne.
Prečo vám vyšiel v ústrety?