Streda 15. februára 2017 osadenstvu bratislavských reštaurácií siete Medusa Group utkvie v pamäti. Okrem tradičných hostí do prevádzok zamieria colníci z finančnej správy, ktorí počas razie zadržia aj niekoľko pokladníc.
Kontrolóri prešetrujú podozrenia, že reštaurácie vydávali falošné bločky, ktoré sa nezarátavali do tržieb. Vedenie Medusy ubezpečuje, že ide o „bežnú rutinu“. Čo sa dialo v pozadí, to sa verejnosť dozvie až o niekoľko rokov.
Akcia colníkov vytvorila na imidži Medusy a jej zakladateľa Petra Štecka prvý viditeľný šrám. V skutočnosti ich tam za roky podnikania pribudlo niekoľko. Zväčša sa však pohybovali v rovine špekulácií a nepotvrdených fám.
Nakoniec, stretávajú sa s tým všetci úspešní podnikatelia. Štecko ním rozhodne je, hoci zároveň je vnímaný kontroverzne a v istých ohľadoch aj rozpačito.
Ako sa Peter Štecko vypracoval na najsilnejšiu postavu slovenskej gastroscény? Jeho biznisový príbeh sledujeme v ďalšej časti seriálu Magnáti.

Brigáda a prvé podnikanie bez odmeny
Rodák z Bratislavy hneď na začiatku svojej dráhy zažil sklamanie. Mal iba 16 rokov a otec mu vybavil brigádu v Spojenom kráľovstve.
„Mal som túžbu kúpiť si syntetizátor, ktorý stál v tom čase desať mesačných platov. Dva mesiace som trhal burinu v jednej botanickej záhrade,“ približoval v roku 2011 na prednáške pre vysokoškolských študentov.
Z brigády si však nedoniesol žiadny zárobok. „Veľmi ma prekvapilo, keď mi pán na záver podal ruku a pozval ma do veľmi drahej reštaurácie. Malo to byť poďakovanie za dva mesiace práce. Bez jedinej libry som odišiel domov. On to bral tak, že som prišiel pomáhať a naučiť sa jazyk,“ spomínal Štecko.