
„Vynaložili sme mnoho úsilia na to, aby sme dokázali kurča spracovať bez toho, aby sa gazdinky museli zaoberať ich zabíjaním a čistením. Zautomatizovali sme všetky kroky tak, aby zostala kuchyňa bez neporiadku“, povedala Alžbeta Pokorná, vedúca vývojárskeho tímu.
Robotické rameno šetrným spôsobom nainjektuje do kurčaťa „uspávací“ prostriedok, aby po obarení peria dýzami odstránilo z kože perie. Po odobratí drobkov sa kurča posledný krát prepláchne, všetok odpad sa zlisuje do bio-brikety a spustí sa grilovanie na otočnom ražni. Mikrovlny v spolupráci so sálavým halogénovým teplom pripravia štavnatú delikatesu s chrumkavou kožou v priebehu 50 minút. Zabudovaný dávkovač zmesi korenia sa postará o to, aby ste si každé sústo vychutnali.
Na dostupnosť nového grilu na trhu okamžite reagovali hydinárske podniky. Rozhodli sa do predajnej siete dodávať živé kurčatá, aby si čerstvú pochúťku mohli vychutnať i obyvatelia panelákových bytov.