SME

Expertka na potraviny: U nás veci chutia inak ako v Nemecku a Rakúsku

Firmy experimentujú s receptúrami potravín podľa trhu. Východný blok sa hemží alternatívnymi surovinami.

O postupoch potravinárov a pozícii obchodníkov hovorí expertka na kvalitu potravín a šéfka Slovenskej aliancie moderného obchodu Katarína FAŠIANGOVÁ.

TEXT: Marek Legéň / Trend

Pri ktorom druhu značkových výrobkov nadnárodných firiem sa najčastejšie stáva, že mávajú odlišné zloženie pre rôzne trhy?

Ide najmä o nadnárodné koncerny v nápojárskom priemysle. Prejavuje sa to najmä v zastúpení cukrov. Do sýtených nápojov pre nemecky hovoriace krajiny pridávajú iba sacharózu a do nápojov smerujúcich do bývalého východného bloku glukózovo-fruktózový sirup, čiže izoglukózu.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C3X4S na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Prehľad top firiem, ktoré uspeli s projektmi.


2
Šéf Bundesbanky Joachim Nagel.

Úrokové sadzby nebrzdia ani nestimulujú ekonomiku, tvrdí šéf Bundesbanky.


TASR
Šéf NKÚ Ľubomír Andrassy.

Organizácia oslovila NKÚ v súvislosti s prípadom v Petržalke.


TASR
Ilustračné foto

Expert upozornil, že koniec prepúšťania je zatiaľ v nedohľadne.


TASR 1
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu