Dlhe roky nas masopriemysel presvidcal, ze nie je mozne vyrobit sunky, salamy a parky bez Ecok.
A hla, za posledny rok sa na slovenskom trhu objavili vyrobky kde podla zlozenie Ecka nie su. A su dokonca chutnejsie ako tie s Eckami. Preferujem iba potraviny bez Ecok.
Cenovo su len o par centov drahsie. Ked sa chce da sa.
a najhorsie "ecka" maju a mali domace udeniny, nasi predkovia vynasli rychlosol a udenie, tada masopriemysel nikoho o nocom nepresviedcal, drzal sa stale starych technologii
Ak je niekde ako éčko pridané napríklad prírodné farbivo z cvikle, nevidím v tom ani najmenší problém. Ale bravčové, ba dokonca hovädzie kože v jemnej hydinovej paštéte, tak ako je to uvedené na etikete, to ma teda vyrušuje.
Bohužiaľ, musím povedať, že najhoršie sú články, kde sa namiešavajú užitočné informácie s nezmyslami. EK od roku 2009 do 2020 dala EFSA prehodnotiť všetky éčka. Farbivá boli prehodnocované ako prvé, takže už musí byť zrejmé, ktoré tam ostali. Veta "Ak si ho však kúpime v obchode, chceme, aby bol čerstvý ešte aj večer, preto by sme na opis jeho zloženia potrebovali päť riadkov." je nezmysel, pretože by bola prehnaná, aj keby tam bolo miesto večer napísané o mesiac. Určite sú lepšie čerstvé potraviny ako konzervované - ale tiež sú lepšie konzervované než plesnivé alebo zhnité. A najpoužívanejšie "chemické" konzervačné látky sú soľ, cukor, ocot. Prečo všetci nadávajú na éčka, keď pravda je taká, že len tie prídavné látky, ktoré dostali svoje Exxx, sú bezpečné. Na rozdiel od ostatných...
Priznávam