Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Sieť Pizza Mizza posielajú do konkurzu. Mladí to pokašľali, vraví zakladateľ (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 5 6 > >>

Hodnoť

Nonsense

Dost divna pizzeria:)) Pizzeria vlastnena pochybnou spolocnostou a do konkurzu ju posiela drogeria:)) To davali na tu pizzu zubnu pastu a sampon ci ako? U nas vlastni pizzeriu postarsi Talian, vela krat ho vidiet sameho v kuchyni robit, aj ked je za vodou a nemusel by. Pizza je vyborna a teraz v case Covidu mu donaska bezi na plne obratky. Pizza-Mizza mala zrejme velke oci ale bez prace nie su kolace:)) Naco si dali vlastnu pizzeriu manazovat inej firme, ktorej na tom nezalezi? Uplny nonsense a lenivost majitela.
 

oh boze

cize ak mas 10 pobociek a si majitel mas si kazdu prevadzku manazovat sam.
A samozrejme varit sam. naco primat kuchara.?

Vzivote si nepocul o tom ze mas aj viac biznisov, cize divezifikujes svoje podnikanie a na jednotlive prevadzky si najmes manazera? JE TO BEZNA PRAX

Ako by vznikli velke firmy ako vyroba avomobilu ak by hlavny sef firmy mal menezovat vcetko a nenajat si manazera na jednotlive prevadzky???

Ty si UPLNE MIMO. Skus sa najprv zamysliet predtym ako funguje svet podnikania. a to nieje len o podnikani to je aj o nemocnici, vojsku, alebo nejakeho uradu.

Akonahle sa ti nejaky podnik rozrastie nad nejaku uroven, musis vediet redelegovat manazmant inac to nedas.

Jasny priklad je nas premier.
 

Jasne:)

A preto dopadli tak ako dopadli? Naco robia 10 pobociek, ked to nefunguje? Stacili by 1-2 o ktore mam cas a chut sa starat a ktore budu fungovat poriadne. Velke oci a potom plac.
 

 

Ty si úplne nekompletný...

Nefunguje to kvôli korone. Do korony to fungovalo.
Podľa teba by ani majitelia siete McDonald nemali robiť sieť,
ale mali by niekde na predmestí Chicaga si otvoriť jeden bufet
a tam všetci členovia rodiny robiť hranolky a burgre...
A majiteľ siete DM drogérie by mal mať jednu drogériu vo Wupppertale a vykladať tovar. A majiteľ Pizza Hut by mal miešať cesto..

Načo sa vlastne ozýva3???
 

Lenže toto ide na majiteľa

>Zaujímavé na celom príbehu bolo to, že Šétaffy otváral reštauráciu ako
>doplnok k stavbárskemu biznisu. Prišla však kríza a karta sa obrátila. „Prišiel
>som na to, že pizzeria zarába viac ako stavebníctvo. Rozhodol som sa, že
>stavebnú firmu zavriem. Nechcel som reštauráciami dotovať stratový podnik,“
>vysvetľoval v roku 2012 pre Hospodárske noviny.


Keď je to taký vôl, ktorý ma obchodný model postavený na jednom pilieri, pritom má skúsenosť, že mu druhý pilier firmy, zachránil počas krízy život.

Ako keby počítal, že už nikdy žiadna (ani odborová) kríza nepríde
 

 

Neprotestujem voči Tvojmu príspevku. Ale to písal ten ... vyššie, to boli žvásty.
poznám veľa biznis modelov a prípadov zo života.. Tento patrí k tým negatívnym, lebo:
- ak mu nejde stavebná výroba, tak je neschopný.. 2012 síce dožívala kríza a veľké firmy ničili tie malé (viď Váhostav..), ale aj tak dlhodobo najlepšie ide v SR stavebným firmám..
- ak má prázdne reštaurácie, tak očividne sa tomu biznisu kvalitne nevenuje, nemá ani najatého kvalitného manažéra..

Takže - je tam čo kritizovať.
A súhlasím - viac pilierov, diverzifikácia - je dôležitá, lebo "každý z tých pilierov chvíľku ťahá pílku".
 

 

To si kde nabral, že dlhodobo ide biznis najlepšie stavebným firmám ? Zopár veľkým áno, ale to je všetko . Viem Ivom hovorím .
 

 

Sorry ak máš iné skúsenosti..
Mám plno známych z toho sektora, každý má plno zákaziek a ide im...
Kamarát tvrdí, že postaví dom za 80tise, a predá za 180.tis..
Samozrejme je tam pozemok, cca 30-40tis...
Takto funguje roky..
 

 

Mozno sa stavebnictvu uz ani nechcel venvovat. To mal drzta firmu len preto, ze mozno v buducnosti pride nejaka kriza? Ved moze mat zarobene tolko, ze ho to uz netrapi.
Firmy vznikaju a zanikaju. Kto by niekedy povedal, ze taka uspesna firma ako nokia alebo kodak casom "zaniknu"?
 

kopa pizzerii

prave aj kvoli korone ide o 106 (aspon co ja poznam a nie sme mesto ) ta pizza stala za staru backoru.
 

 

Možno. Ale pizzeria v Auparku nemá šancu ísť o 106..
Malá pizzeria s parkoviskom a roznáškou môže frčať..
 

ano ta pizerria

sancu mozno nema, ale to ani ta v hornej dolnej alebo v cervenanoch. co som bol v trnave v nakupnom centre v arene skor vsetky vydajne jedla ficali. musel som cakat, co sa mi pred tymto nasim makkym lockom malokedy stavalo.
 

 

Ale veď prosím Ťa pri tom diskutoavní skús byť "normálny"...
Skús si predstaviť, že máš pizzeriu na 3.poschodí v Auparku, a musíš riešiť koronu a zatvorenie prevá´dzok... Ve´d nebuď obmedzený..

Niekto na to má možnosť, niekto nie.
Ak je jediná pizzeria vo väčšej obci (2-3.000 obyvateľov), tak môže fungovať super. Ale v BA??? Vzdialenosti 3..5..10..15 km, logistik a zložitá, konkurencia pizzerií veľká..

Skús nediskutovať o veciach, v ktorých sa nevyznáš.. nemáš skúsenosti..
 

obmedzeny?

kto realne hcodi z petralky kupovat priamo do auparku pizzu ked maju rozvoz? som z dediny a tuna sa nikto, opakujem nikto nechodi tuna z obce kupovat pizzu peso - ako uz cista magorina ked si je ochotny niekto zaplatit odvoz pizze 300 m od restiky . peso chodikm asi nakupovat iba ja mam ten blby pocit - kedze sportujem tak ten 1km tam a 1km spat je aj tak malo, ale lepsie ako nic.

cize mi nehovor ked si niekde z petrzalky ze sa budes cepat kvoli zradlu do auparku ked mas rozvoz... nie u nas to nie je jedina pizzeria / restika, na moj vkus je ich tu niekolko. ako je corona tak co som sa pytal bab co tam robia tak idu v kuse, rovnako rozvozy, ludia su lenivy nechce sa im varit. takze nie nevyznam sa, ale toto je moja skusenost.

tato firmicka mala dlhodobejsie problemy a ich jedlo islo dolu vodou... rozvoz ma uz dnes skoro kazdy. konkurencia? ano o tom je podnikanie, aj o konkurencii - u nas su stabilne podniky 16 + rokov a lietaju za rozvozom aj do vzdialenejsich obci kde prave nic nebolo cele roky a ked otvorili tak ich konkurenciu neustali ( davno pred covidom ).
 

 

Polovica z tych, co idu nakupovat,,sa stavi na pizzu, aj ti, co,sa idu prejst do,sadu j.k. na tom frci pizza v obchodaku, preco by si tam ludia nemohli,kupit aj bez donasky....
 

Mozu si kupit

Kde ju ale budu jest?? Narazal som ze ficia hlavne donasky.
 

 

No myslel som vseobecne, nie teraz koronovo...inak, ked mas doma homofis, urcite nestihas varit, resp mas toho varenia den co den plne zuby, aj v robote si skocis do vyvarovne a nevaris, tak nieco donosne dobre pride...
 

Doma je nas viac

Nevari sa kazdy den, uvari sa vzdy na viac dni. Ja som aj zvyknuty kedze posledna byvala mala celiakiu a v tych casoch nebola ani bezlepkova sunka v obchode ( okrem specializovaneho ) a to nehovorim dat si nejaku bezlepkovu pizzu ( kdesi na dunajskej okolo roku 2009 bola jedna pozzeria ) tym padom kvoli nej som si od jedenia v restauracii odvykol uz pred par rokmi, ja mam zatial iba jemnu dietu. Plus sa zdokonalujem vo vareni, takze dalsia vyhoda. Vacssinou aj do prace vlastna strava a dieta. Sem tam v avione pho - vietnamske bistro, alebo sushi ktore by som sa uz tiez mohol naucit robit.

Kazdopadne u nas v obci ide donaska o 106, je tu viac restauracii, uvidime po covide. Ludia su pohodlni a schopni si objednat a doviezt jedlo par sto metrov, cize budu lenivi aj varit ( aspon co viem z okolia ).
 

 

Ako vidim u nas z okolia, restiky, pizerie ci variace pivarne neskrachuju, teda dufam, podporujeme aj my:)) mame tu zopar dobrych, bola by skoda a to sme dochodcovia, aspon obcas pre zmenu dobre padne vybocit zo zabehaneho, najma po vianociach, ale tu si ludia radi skocia, aspon sa dostanu von z domu...
 

No na jar sli o 106

rozvozy a naseldne po uvolneni ked boli oddelene stoly, tak cakajuci ludia cakali vonku pred terasou a zazerali na tych co sedia zeby uz dojedli a vypadli :) blazni...
 

1 2 3 4 5 6 > >>

Najčítanejšie z ekonomiky