SME
Pondelok, 5. jún, 2023 | Meniny má Laura
Téma

GDPR - zákon o ochrane osobných údajov

Správy a novinky, ktoré sa týkajú Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR). Od 25. mája 2018 sa zásadne zmenia podmienky spracovávania osobných údajov.

GDPR - nariadenie EÚ zavádza nové jednotné pravidlá v celej Únii na to, ako organizácie vytvárajú, spracúvajú, uchovávajú a delia sa o osobné údaje. Obyčajným občanom nariadenie uľahčí prístup k údajom, ktoré o nich spoločnosti zhromažďujú. Taktiež zaväzuje organizácie, aby získali súhlas osôb, o ktorých zhromažďujú informácie.

Zoznam článkov

Nesluša víta návštevníkov objektívmi kamier a čítačkou ŠPZ.
Starostka počet obhajuje a hovorí o vysokej kriminalite aj drogovej trestnej činnosti. 25. máj 2023, o 7:09 11
Len piktogram o snímaní kamerou nestačí, hovorí právnička Katarína Kročková.
Len piktogram o snímaní kamerou nestačí. 23. máj 2023, o 13:12 4
Reggie Townsend, dátový expert SAS
Práca s dátami môže byť demagogická, vysvetľuje expert na etiku dát. 2. dec 2022, o 17:20 5
Špeciálny vrtuľník lieta v okresoch Levice, Nitra a Nové Zámky.
Foto
Vlastník ho nevyužíva prvý raz. Vo vzduchu bol už vlani. 28. okt 2022, o 15:12 30
Prácu vo firmách riadia algoritmy. Hranica medzi efektivitou a škanou je tenká.
Radosti a strasti s umelou inteligenciu a ako s ňou vybabrať. 24. máj 2022, o 17:51 5
Podcast Financie bez obalu od A po Z
Čo majú banky rady a aký typ správania sa im nepáči?
Inzercia
29. mar 2022, o 10:31
Podcast Klik.
Audio
Komentovaný prehľad technologických správ. a 2 ďalší22. jan 2022, o 8:36 3
Aplikácia Whatsapp.
Vyšetrovanie sa začalo ešte v decembri 2018. SITA2. sep 2021, o 16:00 2
Ilustračná fotografia.
Dobrou správou je, že ochrana údajov patrí k prioritám nového amerického prezidenta. Zuzana Pisoň22. feb 2021, o 17:11 1
Logo spoločnosti Twitter
Spoločnosť musí zaplatiť pokutu vo výške 450-tisíc eur. SITA15. dec 2020, o 20:55
Ilustračné foto.
Problémom zákona o ochrane osobných údajov je jeho zrozumiteľnosť, upozorňuje NKÚ. SITA12. jún 2020, o 9:54
Ilustračné foto.
Spor viedli matka s dcérou, ktorá sa dožadovala práva na základe GDPR. SITA22. máj 2020, o 15:40
Ben Cunningham.
Technologické spoločnosti už dávno vedia to, čo si teraz pýtajú naše vlády. 3. apr 2020, o 16:20 5
Lucia Ďuriš Nicholsonová
Krajiny vyvíjajú aplikácie s použitím údajov o nakazených. TASR24. mar 2020, o 16:00
Soňa Pőtheová, predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov.
Foto
Školy pri súhlasoch občas robia nadprácu. 18. sep 2019, o 0:00
Ilustračné foto.
Zle doručená pošta môže mať veľa závažných dôsledkov. 26. júl 2019, o 18:44 10
Európska únia ovplyvňuje životy ľudí. 16. máj 2019, o 22:00 4
Plénum Európskeho parlamentu.
Voľby do Európskeho parlamentu budú 25. mája. 16. máj 2019, o 22:00 1
Anna Lukáčová (vľavo) sa spolu s ostatými členkami Denného centra Martin-Záturčie zhodli, že nový spôsob pozývania jubilantov je voči nim neúctivý.
Foto
Neúcta, hanba, totálna neslušnosť. Takto počastovali martinskí seniori nové nariadenie GDPR, pre ktoré ich už viac mesto nemôže iniciatívne pozývať na stretnutia jubilantov. 10. máj 2019, o 6:04

Najčítanejšie na Index

KURZY

Koľko dostanem za 1 euro (5. 6. 2023)
USD 1.076
AUD 1.625
CZK 23.657
JPY 149.460
CAD 1.444
GBP 0.859
HUF 371.360
PLN 4.498
CHF 0.976
SEK 11.551

Zobraziť kompletný kurzový lístok

Inzercia - Tlačové správy

  1. Plánujete toto leto dovolenku v Chorvátsku?
  2. Lunička potrebuje súrne pomoc, aby mohla rásť.
  3. Vypočítali sme vaše budúce dôchodky
  4. Prečo sa oplatí nakupovať na online trhovisku? Poznáme dôvody
  5. Hodnotenie profesionála: testovali sme hotely v Side a Beleku
  6. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom
  7. Zuzana Vačková: Verím, že lásku ešte stretnem
  8. Dovolenkový raj kúsok za hranicami
  1. Vypočítali sme vaše budúce dôchodky
  2. Prečo sa oplatí nakupovať na online trhovisku? Poznáme dôvody
  3. Lunička potrebuje súrne pomoc, aby mohla rásť.
  4. Čierne zlato zeme premenili v Lipanoch na aquaparkové potešenie
  5. Slováci milujú grilovanie s rodinou a priateľmi, ukázal prieskum
  6. Z vernostných kariet Terno a Kraj sa stávajú už aj platobné
  7. Čítanie vytvára pre vaše deti bezpečný prístav!
  8. dm sa zameriava na ženské zdravie
  1. Staršie domy zatepľujú druhýkrát. Majitelia urobili chybu 16 890
  2. Hodnotenie profesionála: testovali sme hotely v Side a Beleku 11 241
  3. Aká má byť hrúbka izolácie pri rekonštrukcii domu? 8 790
  4. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom 8 339
  5. Zuzana Vačková: Verím, že lásku ešte stretnem 5 315
  6. Plánujete toto leto dovolenku v Chorvátsku? 3 764
  7. Dovolenkový raj kúsok za hranicami 3 683
  8. Tesco v Levoči otvára jedinečnú predajňu 3 582

Blogy SME

  1. INESS: Blockchain v zdravotníctve
  2. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  3. Juraj Karpiš: Ako investovať a sporiť, keď spľasla matka všetkých bublín a hrozí recesia
  4. Milan Dubec: Kedy klesnú ceny nehnuteľnotí v Žiline?
  5. Jozef Drahovský: Budú od januára jazdiť kamióny po diaľniciach bez platenia mýta?
  6. Jozef Drahovský: Zákaz nedeľného predaja, cirkev, ego a zdravý rozum
  7. Adam Austera: Ako sa aktuálne darí najvýznamnejším dodávateľom vakcín proti Covid-19?
  8. INESS: Lieky bude treba platiť inak
  1. Ľudmila Križanovská: Známy spevák šlágrov zneuctil pamiatku Daniela Heribana 139 160
  2. Ján Šeďo: Kto vie, kde sa hrabal predtým a potom deťom rozdával zmrzlinu... 21 411
  3. Miroslav Kocúr: Fico mení hru. Karty má opäť falošné. 15 377
  4. Elena Antalová: Dano...Počul tajomný akord ako Cohen, a jeho srdce už nevládalo zaspievať Aleluja 12 009
  5. Vladimír Bilohuščin: Zápasník Vémola by bol podľa starých pravidiel mŕtvy 10 835
  6. Miroslav Kocúr: Príklad Handzuš 8 474
  7. Ján Šeďo: "Vstupom do EÚ Slovenská republika zanikla", občaňák môžeme zahodiť. 7 656
  8. Ján Šeďo: Čo tak raz valorizáciu dôchodkov urobiť obrátenou lineárnou závislosťou ? 6 973
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 62. - Arktída - Špicbergy alebo Svalbard?
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 61. - Arktída - Jan Mayen, nenápadný ostrov s pútavou minulosťou
  3. Monika Nagyova: Každá rodina má svojho gamblera
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 60. - Kapitán Henry Hudson a jeho štyri expedície v rokoch 1607 - 1611
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 59. - Po kom bol pomenovaný Drakeov prieliv?
  6. Monika Nagyova: Afganka Slovákom: Neviete, čo máte
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 58. - Reinhold Messner: Antarktída - nebo aj peklo zároveň, 2/2 (1990)
  8. Monika Nagyova: Moje blogovanie dosiahlo plnoletosť. Čitatelia mi občas dajú zabrať.
SkryťZatvoriť reklamu