SME
Piatok, 20. máj, 2022 | Meniny má Bernard
Téma

GDPR - zákon o ochrane osobných údajov

Správy a novinky, ktoré sa týkajú Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR). Od 25. mája 2018 sa zásadne zmenia podmienky spracovávania osobných údajov.

GDPR - nariadenie EÚ zavádza nové jednotné pravidlá v celej Únii na to, ako organizácie vytvárajú, spracúvajú, uchovávajú a delia sa o osobné údaje. Obyčajným občanom nariadenie uľahčí prístup k údajom, ktoré o nich spoločnosti zhromažďujú. Taktiež zaväzuje organizácie, aby získali súhlas osôb, o ktorých zhromažďujú informácie.

Zoznam článkov

Podcast Financie bez obalu od A po Z
Čo majú banky rady a aký typ správania sa im nepáči?
Inzercia
29. mar 2022, o 10:31
Podcast Klik.
Audio
Komentovaný prehľad technologických správ. a 2 ďalší22. jan 2022, o 8:36 3
Aplikácia Whatsapp.
Vyšetrovanie sa začalo ešte v decembri 2018. SITA2. sep 2021, o 16:00 2
Ilustračná fotografia.
Dobrou správou je, že ochrana údajov patrí k prioritám nového amerického prezidenta. Zuzana Pisoň22. feb 2021, o 17:11 1
Logo spoločnosti Twitter
Spoločnosť musí zaplatiť pokutu vo výške 450-tisíc eur. SITA15. dec 2020, o 20:55
Ilustračné foto.
Problémom zákona o ochrane osobných údajov je jeho zrozumiteľnosť, upozorňuje NKÚ. SITA12. jún 2020, o 9:54
Ilustračné foto.
Spor viedli matka s dcérou, ktorá sa dožadovala práva na základe GDPR. SITA22. máj 2020, o 15:40
Ben Cunningham.
Technologické spoločnosti už dávno vedia to, čo si teraz pýtajú naše vlády. 3. apr 2020, o 16:20 5
Lucia Ďuriš Nicholsonová
Krajiny vyvíjajú aplikácie s použitím údajov o nakazených. TASR24. mar 2020, o 16:00
Soňa Pőtheová, predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov.
Foto
Školy pri súhlasoch občas robia nadprácu. 18. sep 2019, o 0:00
Ilustračné foto.
Zle doručená pošta môže mať veľa závažných dôsledkov. 26. júl 2019, o 18:44 10
Európska únia ovplyvňuje životy ľudí. 16. máj 2019, o 22:00 4
Plénum Európskeho parlamentu.
Voľby do Európskeho parlamentu budú 25. mája. 16. máj 2019, o 22:00 1
Anna Lukáčová (vľavo) sa spolu s ostatými členkami Denného centra Martin-Záturčie zhodli, že nový spôsob pozývania jubilantov je voči nim neúctivý.
Foto
Neúcta, hanba, totálna neslušnosť. Takto počastovali martinskí seniori nové nariadenie GDPR, pre ktoré ich už viac mesto nemôže iniciatívne pozývať na stretnutia jubilantov. 10. máj 2019, o 6:04
Ilustračné foto.
Ak máte v rodine seniora, ktorý bude oslavovať jubileum, napíšte na radnicu. TASR6. máj 2019, o 14:33 1
Ilustračné foto.
Na lepšiu ochranu údajov sa nevyčlenili peniaze, hoci kybernetické hrozby narastajú. TASR6. máj 2019, o 13:37 2
Ilustračné foto.
Ľudia sa prestali báť dopadov z neplnenia GDPR, myslí si audítor. TASR6. máj 2019, o 13:32
Ak by chcel správca poplatok za ochranu osobných údajov vyberať, museli by ho schváliť vlastníci bytov.
Na zálohových predpisoch pribudla nová položka. Nie však v súlade so zákonom. 11. apr 2019, o 17:38 24
Výkonný riaditeľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg.
Zuckerberg vyzval krajiny, aby prijali pravidlá na ochranu súkromia. TASR31. mar 2019, o 17:43 1

Najčítanejšie na Index

KURZY

Koľko dostanem za 1 euro (20. 5. 2022)
USD 1.053
AUD 1.504
CZK 24.700
JPY 134.460
CAD 1.349
GBP 0.847
HUF 385.830
PLN 4.642
CHF 1.027
SEK 10.510

Zobraziť kompletný kurzový lístok

Inzercia - Tlačové správy

  1. Stovky hodín výcviku. Stať sa gondolierom je zaslúžená prestíž
  2. Contact Center Hub a Ncontactcenter od NFON
  3. Volkswagen ID.5 prináša nový softvér aj pre staršie modely
  4. Do čoho sa oplatí investovať, aby ste ušetrili na energiách?
  5. Šprintérsky duel IONIQ 5 vs i30 N Performance má víťaza
  6. MS v hokeji: TV Tipsport + špeciálna kurzová ponuka!
  7. Obnovené lety do Marsa Alam. Po dvoch rokoch opäť víta turistov
  8. Odišlo už štvrť milióna mladých ľudí. Má Slovensko budúcnosť?
  1. Stovky hodín výcviku. Stať sa gondolierom je zaslúžená prestíž
  2. Do finále McDonald´s Cupu sa prebojovalo mužstvo z Víťaza
  3. Garmin vyrobil cykloradar Varia RCT715 s bezpečnostnou kamerou
  4. Obľúbená pracovná agentúra Work Service nezmizla
  5. Župné mestečko ovládne krajské mesto aj celý Abov. Už zajtra
  6. 5 najčastejších chýb pri zateplení šikmej strechy: vyhnite sa im
  7. Aké typy cukrovky poznáme?
  8. Biele srdce putovalo aj do Nemocnice AGEL Košice-Šaca
  1. Obnovené lety do Marsa Alam. Po dvoch rokoch opäť víta turistov 7 354
  2. Odišlo už štvrť milióna mladých ľudí. Má Slovensko budúcnosť? 6 148
  3. Do čoho sa oplatí investovať, aby ste ušetrili na energiách? 5 956
  4. Príliš veľa vitamínov škodí zdraviu, majte ich pod kontrolou 1 406
  5. 5 najčastejších chýb pri zateplení fasády: zabráňte im 1 288
  6. Šprintérsky duel IONIQ 5 vs i30 N Performance má víťaza 1 234
  7. Doplaťte tisíce. Ako bojovať s podrazmi developerov? 1 231
  8. MS v hokeji: TV Tipsport + špeciálna kurzová ponuka! 1 058

Blogy SME

  1. Jiří Ščobák: Odporúča sa zobrať dnes hypotéku? Ako myslia a čo robia banky na Slovensku?
  2. Jana Melišová: Ako ovplyvňujú sankcie voči Rusku svetový obchod? Sú obavy z rastu cien reálne?
  3. Jiří Ščobák: Rozhovor: Ako mám budovať finančnú rezervu a žiť lepší život?
  4. Jiří Ščobák: Analytici odpovídají: Kolik mám investovat do krypta? Které mi doporučují? Budou kryptoměny v roce 2022 prosperovat?
  5. Jiří Ščobák: Ako získať peniaze na rozbeh startupu? Odborníci radia
  6. Tomáš Tenczer: Prečo šéfovia neznášajú home office
  7. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  8. Jiří Ščobák: Na změnu zdravotní pojišťovny už zbývá jen pár dní
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť I) 20 242
  2. Vladimír Benčík: Zvitky od Mŕtveho mora - boli napísané pred 2000 rokmi, predpovedajú apokalypsu? 10 327
  3. Jana Melišová: Pomalý pád na Wall Street sa zrejme ešte neskončil 9 216
  4. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť II) 5 818
  5. Ivan Beňovič: Sankcie voči oligarchom vojnu na Ukrajine nezastavia 4 087
  6. Jana Melišová: Skutočná cena za vojnu 4 048
  7. Miroslav Kocúr: Pápež sa pomýlil 3 803
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 38. - Arktída - Amundsenova expedícia na lodi Maud (1918 - 1925) 3 118
  1. Jiří Ščobák: Vydrží Rusko dlhú ekonomickú vojnu? Nevyčerpajú sa spojenci?
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 38. - Arktída - Amundsenova expedícia na lodi Maud (1918 - 1925)
  3. Jiří Ščobák: Mohu zemřít, ale nebudu žít jako otrok
  4. Jiří Ščobák: Jaká je situace na linii dotyku? Pomůže Rusku mobilizace?
  5. Adam Valček: Pri čudnom zákroku na súde sa NAKA pokúšala zmocniť utajených dokumentov
  6. Jiří Ščobák: Sú reformy Igora Matoviča (zvýšené prídavky na deti a daňové bonusy pre pracujúcich rodičov) dobrý nápad?
  7. Jiří Ščobák: Sluha národa: Recenze 1. řady seriálu s Volodymyrom Zelenskym
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 37. - Arktída - Nansenova expedícia na lodi Fram (1893 - 1896)
SkryťZatvoriť reklamu