majstrovský drink
Moulin rouge
? Kvapku Paríža v podobe lahodného drinku Moulin Rouge môžete príjemne vychutnávať aj doma. Treba si iba zmiešať dva centilitre Creme de Cassis, dva centilitre likéru Passoa, centiliter čerstvej limetkovej šťavy, dva centilitre mangového džúsu a doliať šumivým Hubertom clasic semisweet. Je to recept od barmana roka 2005 Jána Majoroša z Košíc, ktorým zabodoval na tohtoročnom medzinárodnom Hubert cupe.
názor odborníka
Víno v bare
? Ako barman i pracovník jedného z diskoklubov som vedel, že aj liptovský región potrebuje vyššiu nápojovú kultúru. Preto som pred piatimi rokmi otvoril „sí-and-síčko“, teda Café and Cocktail bar. Nechcem hovoriť o tom, že sa hostí snažíme naučiť na dobré pitie, pripravovať im miešané drinky na mieru a k nápojom servírovať aj trochu džezovej kultúry, pretože to dnes robí aj ďalších pár barov v Žiline, Poprade či Banskej Bystrici. Išli sme však ešte trochu ďalej. Nápojovú kultúru chápeme širšie a popri dobrých koktailoch sa u nás podáva aj dobrá káva, vína od najlepších slovenských producentov (vrátane biovín) a dvadsaťpäť značiek rumu. Mnohí distribútori práve v našom podniku zákazníkom po prvý raz predstavovali kvalitné destiláty, a tak sa naša koktailová kaviareň zaradila medzi miesta, kde sa deje stále niečo zaujímavé.“
Rastislav Kubáň, majiteľ Café & Cocktail, Liptovský Mikuláš