Streda, 12. august, 2020 | Meniny má DarinaKrížovkyKrížovky

Soňa Hudecová-Podhorná

Zoznam článkov autora

Študent je náročný zákazník a sú menzy, ktoré sa tým riadia

Príbeh troch študentských jedální, ktoré držia krok s dobou.31. mar 2019, o 3:57

Venza, vysokoškolské mestečko na bratislavských Mlynoch

Štvrtý rozmer biznis plánu, to je citová záležitosť

Manažovať hotel znamená angažovať sa v regióne.31. jan 2019, o 23:13

Hotel Zelená Lagúna, Domaša

Kofty s tahini, vitajte v krajine halušiek!

Slováci čoraz viac vyhľadávajú svetové chute.20. aug 2018, o 15:05

Sedem statočných šéfkuchárov a ich dobroty

Ich meno neznie povedome. Tvár nepoznáte z televíznej obrazovky alebo z reklamného plagátu. Ale keď vám od nich prinesú jedlo, ani na sekundu nezapochybujete o ich profesionálnej poctivosti, šikovnosti, zaujatí pre…9. jún 2017, o 6:25

Coffee break ako nirvána v práci

Čo stačilo pred troma rokmi, dnes je už málo. V technike, vybavení hotela, ale aj v prestávke na kávu a občerstvenie.5. máj 2017, o 6:10

Päťdesiat odtieňov polotovaru v kuchyni

Patríte k nim tiež? „Tie pirohy sú z prášku, zmrazené alebo ich pripravujete v kuchyni?“ pýtajú sa stravovací nedôverčivci, hneď ako vkročia do reštaurácie. Už myšlienka, že by sa jedlo čo len stretlo s polotovarom,…12. okt 2015, o 11:07

Letné tipy zo slovenskej "kuchyne": Rarity histórie a architektúry lákajú

Okrem hostí‚ ktorí v našich historických hoteloch prebývajú kvôli biznisu alebo romantickému pobytu vo dvojiciach, k nám lákajú aj cestovateľov spoza hraníc dychtivých po poznaní kultúrneho dedičstva‚ labužníkov…11. aug 2015, o 17:05

Slovenskosť na lyžicu

Deväť z desiatich zahraničných hostí oochutnať jedlo‚ ktoré sa stalo symbolom i vlajkovou loďou slovenskej kuchyne.31. júl 2015, o 19:00

Rozmotaný príbeh štrúdle

Našim praprapradedom vraj padal z neba nebeský pokrm. Lahodný a výživný, čo dával silu na dlhé putovanie púšťou. Nuž pokojne to mohli byť štrúdle – makové, tvarohové, višňové. Sú totiž také božské, že práve ony…21. dec 2014, o 9:07

Do gastronomického neba na okrídlenú hostinu

O kombinácii s kapustou a lokšou vravia často aj zahraniční hostia ako o chutnejšej než slávna pomoranská hus s gaštanmi, nantská kačica s pomarančmi alebo pekinská chrumkavá v škrobovej múčke.14. nov 2014, o 19:00

Slováci sú fanúšikovia mäsa

Predsa bryndzové halušky! Znie odpoveď na otázku národného jedla. Ale máme radi aj lokše s kapustou, lekvárové palacinky, dobrú fazuľovicu a ryžu. Prišli sme na chuť olivám, objavili sme suši i krevety a predaj…5. aug 2014, o 10:52

Požiar v ústach nehaste vodou

„Želáte si to pikantné alebo len jemne?“ pýta sa čašník. Jasné, že riadne, však sme chlapi, nie? A tak sa na stôl nesie pravá indická rassam alebo thajská tom yum. Už po druhom hlte vypukne v ústach požiar.14. apr 2014, o 16:37

Múzy medzi predjedlom a dezertom

Zážitková gastronómia prináša rozkoš zo samého jedla27. mar 2014, o 15:00

Keď náhoda nasmeruje k úspechu

Niekedy sa veci v živote zoradia tak, že to vyzerá ako náhoda či osud, ktorý „obeť“ nasmeruje na cestu úspechu 29. júl 2013, o 12:08

Raclette v kapustovom kraji

Odlíšiť sa, odlíšiť sa, odlíšiť sa – tak velí podnikateľský i gastronomický šlabikár. Nezvládajú ho však často ani tí, čo majú za sebou dobrú teoretickú prípravu. Jiřímu Ketnerovi zo Záhorskej Bystrice napovedala…7. aug 2012, o 11:11

Vyučujme aj kávovú reč

26. jún 2012, o 12:17

Trendy prajú rastlinám

26. jún 2012, o 12:17

Víno pijeme „s prúdom“

26. jún 2012, o 12:17

Pivo prišlo aj do top baru

11. jún 2012, o 16:12

Kríza nalieva zvláštnosti

11. jún 2012, o 16:12

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  2. Stráviť dovolenku na juhu Čiech môžete tento rok výhodnejšie!
  3. Je lepšie vyberať zásnubný prsteň vo dvojici, alebo tajne?
  4. Poznáte v Banskej Štiavnici aj tieto miesta?
  5. Mimoriadna akcia: K ročnému online predplatnému kávovar zdarma
  6. Krížovkársky magazín Lišiak opäť v denníku SME
  7. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso
  8. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  9. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  10. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  1. Mio Pilot: moderní navigace s bezplatnými aktualizacemi
  2. Poznáte v Banskej Štiavnici aj tieto miesta?
  3. Stráviť dovolenku na juhu Čiech môžete tento rok výhodnejšie!
  4. Je lepšie vyberať zásnubný prsteň vo dvojici, alebo tajne?
  5. Krížovkársky magazín Lišiak opäť v denníku SME
  6. Mimoriadna akcia: K ročnému online predplatnému kávovar zdarma
  7. Svätá vojna
  8. Aj v dm rozkvitli žlté narcisy
  9. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso
  10. Uľahčujeme ľuďom s hendikepom nastupovanie do automobilu
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 25 797
  2. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov 22 984
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 17 464
  4. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 13 808
  5. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 13 469
  6. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso 10 997
  7. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 9 701
  8. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 9 663
  9. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 9 631
  10. Gaderská dolina poteší celú rodinu 9 613