Streda, 22. január, 2020 | Meniny má Zora

Soňa Hudecová-Podhorná

Zoznam článkov autora

Študent je náročný zákazník a sú menzy, ktoré sa tým riadia

Príbeh troch študentských jedální, ktoré držia krok s dobou.31. mar 2019, o 3:57

Venza, vysokoškolské mestečko na bratislavských Mlynoch

Štvrtý rozmer biznis plánu, to je citová záležitosť

Manažovať hotel znamená angažovať sa v regióne.31. jan 2019, o 23:13

Hotel Zelená Lagúna, Domaša

Kofty s tahini, vitajte v krajine halušiek!

Slováci čoraz viac vyhľadávajú svetové chute.20. aug 2018, o 15:05

Sedem statočných šéfkuchárov a ich dobroty

Ich meno neznie povedome. Tvár nepoznáte z televíznej obrazovky alebo z reklamného plagátu. Ale keď vám od nich prinesú jedlo, ani na sekundu nezapochybujete o ich profesionálnej poctivosti, šikovnosti, zaujatí pre…9. jún 2017, o 6:25

Coffee break ako nirvána v práci

Čo stačilo pred troma rokmi, dnes je už málo. V technike, vybavení hotela, ale aj v prestávke na kávu a občerstvenie.5. máj 2017, o 6:10

Päťdesiat odtieňov polotovaru v kuchyni

Patríte k nim tiež? „Tie pirohy sú z prášku, zmrazené alebo ich pripravujete v kuchyni?“ pýtajú sa stravovací nedôverčivci, hneď ako vkročia do reštaurácie. Už myšlienka, že by sa jedlo čo len stretlo s polotovarom,…12. okt 2015, o 11:07

Letné tipy zo slovenskej "kuchyne": Rarity histórie a architektúry lákajú

Okrem hostí‚ ktorí v našich historických hoteloch prebývajú kvôli biznisu alebo romantickému pobytu vo dvojiciach, k nám lákajú aj cestovateľov spoza hraníc dychtivých po poznaní kultúrneho dedičstva‚ labužníkov…11. aug 2015, o 17:05

Slovenskosť na lyžicu

Deväť z desiatich zahraničných hostí oochutnať jedlo‚ ktoré sa stalo symbolom i vlajkovou loďou slovenskej kuchyne.31. júl 2015, o 19:00

Rozmotaný príbeh štrúdle

Našim praprapradedom vraj padal z neba nebeský pokrm. Lahodný a výživný, čo dával silu na dlhé putovanie púšťou. Nuž pokojne to mohli byť štrúdle – makové, tvarohové, višňové. Sú totiž také božské, že práve ony…21. dec 2014, o 9:07

Do gastronomického neba na okrídlenú hostinu

O kombinácii s kapustou a lokšou vravia často aj zahraniční hostia ako o chutnejšej než slávna pomoranská hus s gaštanmi, nantská kačica s pomarančmi alebo pekinská chrumkavá v škrobovej múčke.14. nov 2014, o 19:00

Slováci sú fanúšikovia mäsa

Predsa bryndzové halušky! Znie odpoveď na otázku národného jedla. Ale máme radi aj lokše s kapustou, lekvárové palacinky, dobrú fazuľovicu a ryžu. Prišli sme na chuť olivám, objavili sme suši i krevety a predaj…5. aug 2014, o 10:52

Požiar v ústach nehaste vodou

„Želáte si to pikantné alebo len jemne?“ pýta sa čašník. Jasné, že riadne, však sme chlapi, nie? A tak sa na stôl nesie pravá indická rassam alebo thajská tom yum. Už po druhom hlte vypukne v ústach požiar.14. apr 2014, o 16:37

Múzy medzi predjedlom a dezertom

Zážitková gastronómia prináša rozkoš zo samého jedla27. mar 2014, o 15:00

Keď náhoda nasmeruje k úspechu

Niekedy sa veci v živote zoradia tak, že to vyzerá ako náhoda či osud, ktorý „obeť“ nasmeruje na cestu úspechu 29. júl 2013, o 12:08

Raclette v kapustovom kraji

Odlíšiť sa, odlíšiť sa, odlíšiť sa – tak velí podnikateľský i gastronomický šlabikár. Nezvládajú ho však často ani tí, čo majú za sebou dobrú teoretickú prípravu. Jiřímu Ketnerovi zo Záhorskej Bystrice napovedala…7. aug 2012, o 11:11

Vyučujme aj kávovú reč

26. jún 2012, o 12:17

Trendy prajú rastlinám

26. jún 2012, o 12:17

Víno pijeme „s prúdom“

26. jún 2012, o 12:17

Pivo prišlo aj do top baru

11. jún 2012, o 16:12

Kríza nalieva zvláštnosti

11. jún 2012, o 16:12

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  3. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  4. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  5. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  6. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  7. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  8. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  9. Nové VIVO! Bratislava žne úspechy
  1. Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice
  2. Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA
  3. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  4. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  5. Noerr advise NEI on acquisition of Kinex
  6. V košickom Kauflande pribudol nový McDonald´s
  7. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  8. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  9. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  10. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 18 142
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 615
  3. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 730
  4. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 10 011
  5. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 9 969
  6. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 252
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 8 006
  8. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 7 430
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 353
  10. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 7 265