Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Soňa Hudecová-Podhorná

Zoznam článkov autora

Študent je náročný zákazník a sú menzy, ktoré sa tým riadia

Príbeh troch študentských jedální, ktoré držia krok s dobou.31. mar 2019, o 3:57

Venza, vysokoškolské mestečko na bratislavských Mlynoch

Štvrtý rozmer biznis plánu, to je citová záležitosť

Manažovať hotel znamená angažovať sa v regióne.31. jan 2019, o 23:13

Hotel Zelená Lagúna, Domaša

Kofty s tahini, vitajte v krajine halušiek!

Slováci čoraz viac vyhľadávajú svetové chute.20. aug 2018, o 15:05

Sedem statočných šéfkuchárov a ich dobroty

Ich meno neznie povedome. Tvár nepoznáte z televíznej obrazovky alebo z reklamného plagátu. Ale keď vám od nich prinesú jedlo, ani na sekundu nezapochybujete o ich profesionálnej poctivosti, šikovnosti, zaujatí pre…9. jún 2017, o 6:25

Coffee break ako nirvána v práci

Čo stačilo pred troma rokmi, dnes je už málo. V technike, vybavení hotela, ale aj v prestávke na kávu a občerstvenie.5. máj 2017, o 6:10

Päťdesiat odtieňov polotovaru v kuchyni

Patríte k nim tiež? „Tie pirohy sú z prášku, zmrazené alebo ich pripravujete v kuchyni?“ pýtajú sa stravovací nedôverčivci, hneď ako vkročia do reštaurácie. Už myšlienka, že by sa jedlo čo len stretlo s polotovarom,…12. okt 2015, o 11:07

Letné tipy zo slovenskej "kuchyne": Rarity histórie a architektúry lákajú

Okrem hostí‚ ktorí v našich historických hoteloch prebývajú kvôli biznisu alebo romantickému pobytu vo dvojiciach, k nám lákajú aj cestovateľov spoza hraníc dychtivých po poznaní kultúrneho dedičstva‚ labužníkov…11. aug 2015, o 17:05

Slovenskosť na lyžicu

Deväť z desiatich zahraničných hostí oochutnať jedlo‚ ktoré sa stalo symbolom i vlajkovou loďou slovenskej kuchyne.31. júl 2015, o 19:00

Rozmotaný príbeh štrúdle

Našim praprapradedom vraj padal z neba nebeský pokrm. Lahodný a výživný, čo dával silu na dlhé putovanie púšťou. Nuž pokojne to mohli byť štrúdle – makové, tvarohové, višňové. Sú totiž také božské, že práve ony…21. dec 2014, o 9:07

Do gastronomického neba na okrídlenú hostinu

O kombinácii s kapustou a lokšou vravia často aj zahraniční hostia ako o chutnejšej než slávna pomoranská hus s gaštanmi, nantská kačica s pomarančmi alebo pekinská chrumkavá v škrobovej múčke.14. nov 2014, o 19:00

Slováci sú fanúšikovia mäsa

Predsa bryndzové halušky! Znie odpoveď na otázku národného jedla. Ale máme radi aj lokše s kapustou, lekvárové palacinky, dobrú fazuľovicu a ryžu. Prišli sme na chuť olivám, objavili sme suši i krevety a predaj…5. aug 2014, o 10:52

Požiar v ústach nehaste vodou

„Želáte si to pikantné alebo len jemne?“ pýta sa čašník. Jasné, že riadne, však sme chlapi, nie? A tak sa na stôl nesie pravá indická rassam alebo thajská tom yum. Už po druhom hlte vypukne v ústach požiar.14. apr 2014, o 16:37

Múzy medzi predjedlom a dezertom

Zážitková gastronómia prináša rozkoš zo samého jedla27. mar 2014, o 15:00

Keď náhoda nasmeruje k úspechu

Niekedy sa veci v živote zoradia tak, že to vyzerá ako náhoda či osud, ktorý „obeť“ nasmeruje na cestu úspechu 29. júl 2013, o 12:08

Raclette v kapustovom kraji

Odlíšiť sa, odlíšiť sa, odlíšiť sa – tak velí podnikateľský i gastronomický šlabikár. Nezvládajú ho však často ani tí, čo majú za sebou dobrú teoretickú prípravu. Jiřímu Ketnerovi zo Záhorskej Bystrice napovedala…7. aug 2012, o 11:11

Vyučujme aj kávovú reč

26. jún 2012, o 12:17

Trendy prajú rastlinám

26. jún 2012, o 12:17

Víno pijeme „s prúdom“

26. jún 2012, o 12:17

Pivo prišlo aj do top baru

11. jún 2012, o 16:12

Kríza nalieva zvláštnosti

11. jún 2012, o 16:12

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  7. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  8. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  10. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  1. Úprava osobného motorového vozidla
  2. Important information for Brazilians living in Slovakia
  3. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  7. Päť chýb pri zateplení strechy
  8. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  10. Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 30 057
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 16 024
  3. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 13 979
  4. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 13 775
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 720
  6. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 10 483
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 603
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 594
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 358
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 145