„Často sa postavím pred hotelovú fasádu, iba sa pozerám a pripomínam si, že týmto mojím londýnskym hotelovým pôsobiskom prechádzala slávna história,“ začína Adam Lahham nadšené rozprávanie. „Odtiaľto uskutočnil prvý telefonát vo Veľkej Británii, jeho praktické využitie demonštroval vynálezca Alexander Graham Bell, tu naviedli ako prví striedavý prúd, tu mali druhý hotelový výťah hneď po jeho premiére v londýnskom hoteli Savoy.“
Doma pracoval v U.F.O., Celebrity Lounge, People´s Lounge, v hoteli Albrecht, ale potom sa tak ako mnohí vybral na skusy do mekky barov – do Londýna. Nie je jednoduché nájsť tam dobré miesto, keďže štatistiky vravia o konkurencii 600-tisíc barmanov – domácich i cezpoľných. Ale zase sa tam vďaka obrovskému počtu barov, pubov, reštaurácií a hotelov dajú nájsť zaujímavé možnosti. Hoci aj vo vychytenom Aqua bare s japonskou reštauráciou v Oxforde, do ktorého by sa zmestili dve bratislavské tržnice. Alebo celebritnom Hush bare s troma strediskami. V oboch Adam nazbieral rôznorodé skúsenosti. „Zhruba rok som krúžil okolo hotela Brown´s a sníval o jeho Donovan bare, nazvanom podľa slávneho fotografa, ktorého tam pripomína pol stovky jeho snímok,“ hovorí a dodáva, že nie iba atmosféra nenecháva chladným hosťa ani zamestnanca. Ani patina 175-ročnej histórie. „Najviac si prácu vychutnávam kvôli spôsobu, akým k nám pristupuje manažment a aké vládnu vzťahy medzi zamestnancami. Žiadne žabomyšie šarvátky, ale maximálna podpora iniciatívy.“ Vysvetľuje, že anglickú barovú scénu so slovenskou nemožno porovnávať. Nie je to o tom, že tu občas vyrastie barman, ktorý dosiahol úspech už aj v zahraničí. Ale o celkovej atmosfére profesie a trhu. Napriek londýnskemu ľudskému mravenisku tam nie je vraj problém zohnať akúkoľvek potrebnú informáciu, ale aj podporu, nezištnú pomoc. Slovensko trpí malosťou v teritoriálnom i metaforickom zmysle. Za každým rohom nájde hosť nejaký bar, ide do jedného, potom do druhého, do tretieho... Alebo v opačnom poradí, veď je to jedno. V Londýne si ľudia svoj bar vychutnávajú, sú ochotní ísť za ním alebo za obľúbeným barmanom. Ak barman zmení miesto, sú schopní ísť za ním aj do ďalekých končín. „Ako by som mohol necítiť radosť pracovať pre takýchto hostí?“