Marián Galuška (36) je najlepším baristom SR za rok 2008 a reprezentantom krajiny na niekoľkých majstrovstvách sveta. Pôsobil aj ako slovenský koordinátor Speciality Coffee Association of Europe. Viedol vlastnú kaviareň a ako spolumajiteľ aj reštauráciu v Žiline.
„Hosť má vždy pravdu – to platí, samozrejme, aj v kaviarni. Nemá žiadnu povinnosť vyjadrovať sa presne v duchu baristických pravidiel. Najväčšieho hriechu, zamieňania pojmov turecká a zalievaná káva, sa už nedopúšťa. Postupne sa učí rozoznávať aj ďalšie pojmy, ktoré platia v kávovom svete.
Je našou chybou, teda manažérov a baristov, ak sa neubezpečíme o tom, že rozprávame rovnako, že si rozumieme. Že hosť nehovorí o dvojitej káve a myslí predĺženú, že neobjednáva ľadovú a má na mysli kávu so zmrzlinou. Že nevolá po cappuccine a myslí na latte. Trikrát sa pýtaj, raz pripravuj. Radšej nepochopeniu predchádzať, ako ho následne riešiť. Môžeme hosťovi nanútiť svoju pravdu, ale v tom prípade ho asi vidíme naposledy a ešte aj rozšíri zlý chýr. Mimochodom, ani my baristi nevravíme vždy jednotnou ‚spisovnou‘ kávovou rečou.