Malí farmári už zásobujú slovenský trh čerstvými domácimi produktmi. Mnohé bio alebo organické potraviny z domácej produkcie či z dovozu sa takisto dajú zohnať pomerne ľahko, aspoň vo väčších mestách. Napriek tomu však komunitu, ktorá nedá na tieto produkty dopustiť, možno na Slovensku ešte stále označovať slovom „alternatívna“. Taká je aj v bratislavskom Fresh Markete.
Nie je to len jedlo. Už aj na výberovú biokávu si potrpí čoraz viac ľudí. Pestuje sa na farmách, kde neboli minimálne tri roky používané chemické látky, oddelene od ostatných tradičných druhov. Farmár je povinný mať plán na rotáciu zberu tak, aby neporušoval kvalitu pôdy eróziou či odčerpávaním minerálnych látok.
PRE NÁROČNÝCH KÁVIČKÁROV. Od pultu kaviarne Brew Bar Café sa šíri neodolateľná vôňa. Zblízka je možné z obalu kávy vyčítať, že ide o závan priamo z Brazílie. Majiteľ kaviarne Dávid Frajt zákazníkov aj sám obsluhuje. Hneď ako odnesie posledné objednané espresso, venuje sa rozprávaniu o ceste kávy z plantáže do bratislavskej farmárskej tržnice.